Dede Korkut Hikayelerinden Hareketle Yeni Bir Hikaye Yazma Yarışması

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında okulumuzda  "Dede Korkut Hikayelerinden Hareketle Yeni Bir Hikaye Yazma Yarışması" düzenlenmiştir.Yarışmaya okulumuz tüm öğrencileri katılabilir.

15.12.2023 612

Dede Korkut Hikayelerinden Hareketle Yeni Bir Hikaye Yazma Yarışması Katılım Şartları

1. Öğrenciler yarışmaya yalnızca bir (1) hikâye ile katılabilirler.

2. Hikayeler özgün bir şekilde hazırlanacaktır. Öğrenci hikâye yazarken kendi el yazısını kullanacaktır. Bilgisayarda dizilmiş, yazılmış hikayeler yarışmadan elenecektir.

3.Hikâye teması, hikâye kapağında yer alacaktır. Hikâye oluştururken kullanılan kaynakça hikâye sonunda belirtilecektir.

4. Hikayeler, ilkokul kademesinde en fazla 2 (iki) sayfa olmalı ve kâğıtlar tek yönlü kullanılmalıdır.

5. Hikayeler resimli, çizimli, şekilli hazırlanabilir.

6. Eserler en geç 5 Ocak 2024 Cuma gününe kadar okul idaresine teslim edilecektir. Komisyonca değerlendirme yapılıp birinci seçilen eser ilçe yarışması için bir üst kurula gönderilecektir. Okulda birinci seçilen eser sahibine yapılacak törenle ödül verilecektir.

7. Hikâyenin son sayfasına; öğrencinin adı-soyadı, okulu ve ilçesi yazılacaktır.

8. Hikayelerde; A4 Boyutunda kâğıt kullanılması (ciltleneceği için) soldan en az 2 cm olmak üzere (yan taraflarından) boşluk bırakılması gerekmektedir.

Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Belirlediği Genel Şartname Aşağıdadır.

meb_iys_dosyalar/41/02/701920/dosyalar/2023_12/15095922_sartname.pdf