2023 - 2024 Eğitim ve Öğretim Yılı Kayıt İşlemleri

2023 - 2024 Eğitim ve Öğretim Yılı Kayıt İşlemleri

20.07.2022 8559

Değerli velilerimiz!

Çocuğunuzun kaydının hangi okula çıktığını aşağıdaki bağlantıyı kullanarak öğrenebilirsiniz. 

             E-DEVLET ÜZERİNDEN SORGULAMA YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ

E-Devlet üzerinden sorgulama yaptığınız zaman çocuğunuzun kaydının Ayşe Sıdıka Alışan İlkokulu'na çıktığını gördükten sonra kayıt işlemi için okul idaresine başvuru yapabilirsiniz. Kayıt için herhangi bir evrak getirmenize gerek yok. Öğrenci kimliğiyle okul idaresine başvuru yapmanız yeterli olacaktır.

2017 Eylül ve öncesinde doğmuş çocuklar birinci sınıf için zorunlu eğitim çağındadırlar. 2017 Ekim, Kasım ve Aralık aylarında doğmuş olan çocukların ise 1 yıl daha kayıt erteleme hakları vardır. Bu işlem için mutlaka okul idaresine başvuru yapılmalıdır.

2018 doğumlu olup okulumuzun Anaokulu kayıt bölgesinde kaydı çıkan öğrenciler okulumuzun anaokuluna kayıt yaptıracaklarsa velilerin kayıt işlemlerini tamamlamak üzere okula gelmeleri gerekmektedir.

SINIF LİSTELERİ NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

 E-okul kesin kayıtları Ağustos ayının son haftası içerisinde yapılacak olup öğrencilerin hepsi depo bir sınıfta(1F şubesinde) toplanacaktır. Daha sonra kesinleşen sınıf listeleri, 2 Eylül 2023 Cumartesi günü saat 17.00'de okulumuz web sayfasından yayınlanacaktır.

OKULLARDA EĞİTİM NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

 İlkokul birinci sınıf ve okul öncesi öğrencileri, yeni girdikleri ortama kısa sürede uyum sağlamaları açısından 4-8 Eylül 2023 tarihlerinde uyum eğitimi için okula geleceklerdir. Diğer sınıflar için ise eğitim öğretim, 11 Eylül 2023 Pazartesi günü başlayacaktır.

UYUM HAFTASINDA NELER YAPILACAK?

 Uyum haftası, anaokulu ve birinci sınıf öğrencileri için 4 Eylül 2023 Pazartesi günü başlayacaktır. İlk gün sadece veliler gelecektir öğrenciler ikinci günden itibaren gelmeye başlayacaklardır.

 Birinci sınıftaki öğrencilerin ve anaokulu sabahçı gruptaki öğrencilerin velileri, 4 Eylül 2023 Pazartesi günü saat 10.00'da okula geleceklerdir. Anaokulu öğlenci gruptaki öğrencilerin velileri ise aynı gün saat 11.30'da okula geleceklerdir. Sonraki süreçle ilgili tüm bilgilendirmeler ilk gün yapılacaktır.

Öğrenciler uyum haftası boyunca okula sivil kıyafetle gelebileceklerdir. Okul forması zorunlu tutulmayacaktır.

OKUL KIYAFETLERİ NEREDEN ALINACAK?

 Ayşe Sıdıka Alışan İlkokuluna ait okul kıyafetleri değişmedi. Okul kıyafeti satan herhangi bir yerden okul kıyafetlerini alabilirsiniz.

OKUL SERVİSİ VAR MI?

 Ayşe Sıdıka Alışan İlkokuluna ait şu an için öğrenci taşımacılığı yapan servis yoktur. İhale süreci devam etmektedir. Servis olursa okulumuz web sayfasından duyurusu yapılacaktır.